(Video) Individu Mengamuk Kerana Gajinya Tak Dibayar, Bawa ‘Excavator’ Runtuhkan Balkoni Bangunan Yang Telah Dia Siapkan.

Photo of author

By admin

Lelaki Berang Kerana Gajinya Tak Dibayar

MyDunia: Seorang lelaki yang didakwa sebagai kontraktor bangunan dikatakan memecahkan balkoni salah sebuah bangunan pangsapuri yang baru siap dibina kerana kosong sambil berkata pemaju tidak membayar perkhidmatannya.
Sebuah jengkaut memusnahkan sebuah bangunan di bandar Blumberg, Jerman, pada malam Rabu, menurut klip filem yang menakjubkan.
Kerosakan bangunan itu dipercayai kira-kira Euro 500,000, atau RM 2.5 juta, menurut polis.
Menurut jurucakap pihak berkuasa tempatan, pengendali mesin berusia 47 tahun itu bertindak sedemikian kerana kecewa sehingga gajinya dihentikan.
Menurut media tempatan, individu terbabit membeli jentera itu dengan sengaja untuk tujuan kemusnahan dan hanya terhenti selepas hos hidraulik jentera berkenaan rosak.
Dia juga menyebabkan kerosakan pada garaj bangunan, yang mengandungi banyak tong gas.
Walaupun tiada sesiapa berada di dalam bangunan ketika kejadian, tindakan lelaki itu menarik perhatian kira-kira 50 orang di kawasan sekitar.
Lelaki itu masuk semula ke dalam keretanya dan meneruskan pemanduan apabila kerosakan itu dibaiki. Tidak lama selepas itu, dia dikatakan telah menyerah diri kepada pihak berkuasa.
Lelaki itu dilaporkan sebagai subkontraktor untuk pemaju projek itu, dan dia mendakwa dia berhutang kepada pemaju itu lima juta euro.Sumber: Metro