“Fight Against Cancer – Run and Ride.” – Berlari untuk tujuan yang baik

Photo of author

By admin

VSure.life telah memulakan acara Kecergasan untuk Amal pertamanya pada tahun ini – “Fight Against Cancer – Run and Ride.”
Acara ini akan dijalankan secara maya untuk memastikan ia boleh diakses oleh semua orang.
Semua kutipan daripada acara itu akan disalurkan kepada Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM).
Peserta dibenarkan berjalan, berlari atau menunggang pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja dalam tarikh acara yang ditetapkan selagi jarak yang diperlukan selesai, sama ada dalam satu atau pengumpulan aktiviti.
Di bawah kategori berjalan/lari, peserta boleh memilih antara jarak 5km atau 10km dan dalam kategori tunggangan, antara 30km atau 50km.
Peserta dikehendaki menjejak jarak mereka melalui peranti kecergasan pilihan mereka, sama ada jam tangan GPS, aplikasi kecergasan telefon pintar, treadmill atau monitor basikal dan menyerahkan jarak lengkap mereka dalam acara tiga hari.
Kategori larian akan diadakan dari 25-27 Feb diikuti dengan kategori tunggangan dari 4-6 Mac.
“Kami hidup dalam zaman di mana teknologi sentiasa berkembang untuk menyelaras dan memudahkan hampir setiap aspek kehidupan kami. Penjagaan kesihatan yang berkualiti adalah sebahagian daripada evolusi ini dan dengan acara ini, kami berharap dapat meningkatkan kesedaran mempromosikan kesihatan melalui teknologi,” kata Pengasas bersama VSure.life, ketua pegawai eksekutif dan pengarah urusan, Eddy Wong.
Kempen “Kecergasan untuk Amal”, yang bermula tahun lepas, bertujuan untuk mempromosikan kesihatan, kecergasan, amal dan perlindungan atas permintaan sambil menyediakan ruang kepada masyarakat untuk menukar gaya hidup aktif mereka kepada tujuan amal.
Selain itu, dengan memberikan ganjaran segera menderma kepada tujuan amal melalui aktiviti fizikal, ia membantu meningkatkan motivasi bagi mereka yang kurang aktif untuk melibatkan diri dalam gaya hidup yang lebih aktif.
Hasil daripada semua acara amal tahun lalu disumbangkan kepada NGO dalam bentuk makanan dan barangan keperluan untuk golongan yang memerlukan.
Melalui “Fitness for Charity”, VSure.life akan mengadakan acara untuk setiap suku tahun ini.
Menjelang Bulan Kesedaran Kesihatan Mental pada bulan Mei, syarikat itu telah pun memulakan pendaftaran awal untuk “Run and Ride for Mental Health” yang akan berlangsung dari 27-29 Mei.
Atas semangat menyokong artis tempatan, acara ini akan mempamerkan bakat pereka muda Malaysia, @XiangMalam, yang telah ditugaskan untuk mereka bentuk baju-t bertema kesihatan mental.
Para peserta kini boleh mendaftar untuk acara Fight Against Cancer – Run and Ride di http://vsure.life/dl atau https://cps4.me/fight-against-cancer. Semua acara Run and Ride disertakan dengan insurans Flexi-fit untuk melindungi pelari daripada kecederaan sukan, hilang upaya dan kematian.